äppelpaj – inlägget innehåller annonslänkar från adtraction
Idag bakade jag en äppelpaj utan vitt socker. Den blev riktigt god! Vill du testa till söndagsfikat delar jag med mig av receptet nedan. Njut av dagen! (och äppelpajen)
1. Smörj en ugnssäker pajform med kokosolja (jag använde en form med 28 cm diameter).
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Skiva äpplena i tunna skivor och sprid ut i botten av pajformen.
4. Krydda äpplena med kanel
5. Blanda kokosolja (den ska vara flytande, så värm om det behövs), havregryn, mandelmjöl, kokosmjöl och honung/agave i en bunke. Sprid ut jämnt över äpplena.
6. Krydda på med mer kanel om du, som jag, gillar kanelsmak.
7. Låt stå långt ner i ugnen på 225°C i ca 15 minuter (eller till pajen fått en gyllenbrun färg.)
8. Servera pajen ljummen med vaniljsås, kvarg, kokosgrädde eller turkisk yoghurt.
PS. För mer inspiration följ mig gärna på Instagram HÄR
Recipe: Apple pie without refined sugar
Today I made a delicious apple pie without white sugar. And it was a great success! If you want to try it for your Sunday ”fika”, I´ll share the recipe below. Enjoy your day! (and the apple pie)
Apple pie without white refined sugar
2-3 apples
0.5 tablespoon of coconut flour
2-3 tablespoons of honey or agave if you want your pie to be vegan
3 tablespoons of coconut oil
1 cup of oatmeal
0,5 cup of almond flour
cinnamon
Do like this:
1. Grease an ovenproof pie mold with coconut oil (I used a mold of 28 cm diameter).
2. Preheat the oven to 225 ° C.
3. Slice the apples into thin pieces and spread out in the bottom of the pie mold.
4. Flavor the apples with cinnamon.
5. Mix coconut oil (it should be liquid, so heat if needed), oatmeal, almond flour, coconut flour and honey in a bowl. Spread the mixture over the apples.
6. Flavor with more cinnamon if you, like I, love the flavor of cinnamon.
7. Put (far down) in the oven for about 15 minutes (or until the pie has a golden brown color.)
8. Serve the pie warm with custard, curd, coconut cream or Turkish yogurt.
/adlinks
For more inspiration please follow me on Instagram HERE