Recept: Äppelpaj utan raffinerat socker

äppelpaj
Bästa söndagsfikat på g.
äppelpaj
I ugnen på 225°C.
äppelpaj
Supergott och enkelt!

äppelpaj – inlägget innehåller annonslänkar från adtraction

Idag bakade jag en äppelpaj utan vitt socker. Den blev riktigt god! Vill du testa till söndagsfikat delar jag med mig av receptet nedan. Njut av dagen! (och äppelpajen)

Äppelpaj utan vitt raffinerat socker

2-3 äpplen

0,5 msk kokosmjöl  (jag använde DET HÄR)

2-3 msk honung el. agavesirap om du vill ha din paj vegan (jag använde DEN HÄR)

3 msk kokosolja (jag använde DEN HÄR)

2,5 dl havregryn (jag använde DE HÄR)

1,5 dl mandelmjöl (jag använde DETTA)

kanel (jag använde DEN HÄR)

Gör din äppelpaj så här:

1. Smörj en ugnssäker pajform med kokosolja (jag använde en form med 28 cm diameter).

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Skiva äpplena i tunna skivor och sprid ut i botten av pajformen.

4. Krydda äpplena med kanel

5. Blanda kokosolja (den ska vara flytande, så värm om det behövs), havregryn, mandelmjöl, kokosmjöl och honung/agave i en bunke. Sprid ut jämnt över äpplena.

6. Krydda på med mer kanel om du, som jag, gillar kanelsmak.

7. Låt stå långt ner i ugnen på 225°C i ca 15 minuter (eller till pajen fått en gyllenbrun färg.)

8. Servera pajen ljummen med vaniljsås, kvarg, kokosgrädde eller turkisk yoghurt.

Ni hittar fler mumsiga recept HÄR

PS. För mer inspiration följ mig gärna på Instagram HÄR 

äppelpaj
Apple pie without white refined sugar.

Recipe: Apple pie without refined sugar

Today I made a delicious apple pie without white sugar. And it was a great success! If you want to try it for your Sunday ”fika”, I´ll share the recipe below. Enjoy your day! (and the apple pie)

Apple pie without white refined sugar

2-3 apples

0.5 tablespoon of coconut flour

2-3 tablespoons of honey or agave if you want your pie to be vegan 

3 tablespoons of coconut oil

1 cup of oatmeal

0,5 cup of almond flour 

cinnamon

Do like this:

1. Grease an ovenproof pie mold with coconut oil (I used a mold of 28 cm diameter).

2. Preheat the oven to 225 ° C.

3. Slice the apples into thin pieces and spread out in the bottom of the pie mold.

4. Flavor the apples with cinnamon.

5. Mix coconut oil (it should be liquid, so heat if needed), oatmeal, almond flour, coconut flour and honey in a bowl. Spread the mixture over the apples.

6. Flavor with more cinnamon if you, like I, love the flavor of cinnamon.

7. Put (far down) in the oven for about 15 minutes (or until the pie has a golden brown color.)

8. Serve the pie warm with custard, curd, coconut cream or Turkish yogurt.

/adlinks

For more inspiration please follow me on Instagram HERE 

 
Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.