Recept: Chokladkaka med jordnötssmör på 1 minut

Choklad och jordnötssmör, bästa kombon!
Choklad och jordnötssmör, bästa kombon!
Rör ner jordnötssmöret i en virvel.
Rör ner jordnötssmöret i en virvel.

_DSC0340

Servera med kokoschips och en stor klick jordnötssmör.
Servera med kokoschips och en stor klick jordnötssmör.
Smakar gudomligt!
Smakar gudomligt!

Chokladkaka

När jag delade receptet på ”Min Nyttiga Chokladkaka på 1 minut” (länk till receptet HÄR) blev bloggen totalt nedklickad. Och inget konstigt med det, receptet är ju så enkelt och vem vill inte ha en färdig chokladkaka på minuten?

Hur som helst har jag experimenterat lite med kakan och gjort en version 2.0. Samma enkla recept men jag har adderat jordnötssmör vilket gjorde kakan lite lyxigare och ännu godare. Här kommer det nya receptet för den som vill testa till söndagsfikat. Njut av dagen!

Snabb chokladkaka med jordnötssmör

(2 portioner)

1 banan

1 ägg

2 msk raw kakao (jag använder den här)

1 msk jordnötssmör (jag använde det här)

Topping

Kokoschips (jag använde de här)

Jordnötssmör

  1. Mixa banan, ägg och kakao till en jämn smet.
  2. Häll upp i två formar som tål att micras och med en diameter på omkring 10-15 centimeter. 
  3. Virvla ned 1/2 msk jordnötssmör i varje form.
  4. Sätt sedan in en form i taget i micron och kör på högsta effekt i ungefär 1 minut, (Om ditt jordnötssmör är av fast konsistens kan det vara svårt att få till en virvel innan smöret värmts upp. Då kan du bara klicka på jordnötssmöret och ta ut formen efter 10-20 sekunder för att röra runt smöret ett varv till en virvel för att sedan micra resterande tid).
  5. Garnera med kokoschips och en extra klick jordnötssmör. För er som inte vill använda eller äger en micro fungerar det även att köra kakan i vanlig ugn. Tiden är då ca 10 minuter i 150°C.
Chocolate cake with peanut butter in just one minute!
Chocolate cake with peanut butter in just one minute!

Recipe: Chocolate cake with peanut butter in 1 minute

When I shared the recipe for my ”Healthy chocolate cake in 1 minute” (link to the recipe HERE) my blog got so many clicks. And nothing strange about that, the recipe is so simple, and who does not want a  chocolate cake in one minute?

Anyway, I have experimented a little bit with the cake and made a 2.0 version. The same simple recipe but I have added peanut butter which made the cake more luxurious and even tastier. Here comes the new recipe for those who wish to try it for Sunday ”fika”. Enjoy your day, guys!

Quick chocolate cake with peanut butter

(2 servings)

1 banana

1 egg

2 tablespoons of raw cacao (I use this)

1 tablespoon peanut butter (I used this)

Topping

coconut chips (I used these)

peanut butter

Mix the banana, the egg and the raw cocoa until smooth. Pour into two microwave safe pans with a diameter of 10-15 centimeters. Swirl down 1/2 tablespoon of peanut butter in each pan. Microwave one form at a time and run at maximum power for about 1 minute. (If your peanut butter has a firm consistency, it can be difficult to make a swirl before the butter is warmed up. Then you can just click on the peanut butter and remove the pan from the microwave oven after 10-20 seconds and then stir the butter into a swirl before you put the pan back for the remaining time).

Garnish with coconut chips and an extra click of peanut butter. For those of you who do not want to use, or don´t own a microwave oven, you can also make the cake in a conventional oven, about 10 minutes at 150 ° C.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.