Recept Halloumitacos med avokadoröra och karamelliserad lök

recept halloumitacos
Recept halloumitacos
Självklart bjuder jag på det!

Recept Halloumitacos – inlägget innehåller annonslänkar

Bra dag idag! Har fått mycket som jag tidigare skjutit upp gjort, jag har tränat i hemmagymmet (körde DETTA pass), jag har unnat mig en massage med min älskade massagepistol, njutit av en varm dusch och börjat planera kvällens middag (blir nog kikärtssallad). På tal om mat så tänkte jag ju dela med mig av några grymma recept jag fått i vår nya matkasse (DENNA). För några dagar sedan lagade vi denna superenkla rätt som gick hem hos hela familjen. Så med tanke på det så går det säkert hem i fler hushåll. Och så klart måste man ju dela med sig om man sitter på ett gott recept. Inte sant?

PS: Jag länkar alltid till alla ingredienser ifall ni inte vet vad något är, inte förstår vad jag menar eller bara vill veta vilken produkt jag använde.

Recept Halloumitacos med avokadoröra och karamelliserad lök

4 personer

Ingredienser:

400 g halloumi KÖP HÄR

2 st rödlökar KÖP HÄR

2 st tomater KÖP HÄR

3 st vitlöksklyftor KÖP HÄR

1 st gurka KÖP HÄR

1 romansallad KÖP HÄR

25 ml balsamvinäger KÖP HÄR

2 msk strösocker KÖP HÄR

1 g oregano KÖP HÄR

1 st citron KÖP HÄR

50 g majonäs KÖP HÄR

1 st avokado KÖP HÄR

16 minitortillas KÖP HÄR

salt KÖP HÄR

peppar KÖP HÄR

olivolja KÖP HÄR

Gör dina halloumitacos så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C eller 180°C om du har varmluftsugn.
  2. Skärm halloumi i 1 cm breda skivor.
  3. Skär rödlök och tomat tunt.
  4. Pressa vitlök.
  5. Riv gurka i långa strimlor med en potatisskalare.
  6. Bryt av salladsbladen.
  7. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  8. Fräs rödlök under omrörning i cirka 5-6 minuter.
  9. Tillsätt balsamvinäger och socker och fräs i 3-5 minuter tills löken har karamelliserats.
  10. Lägg över löken i en skål och ställ åt sidan.
  11. Blanda lite olivolja, oregano, en nypa peppar och hälften av vitlöken medan löken karamelliseras.
  12. Vänd halloumi i marinaden och låt stå tills de ska stekas.
  13. Dela citronen i klyftor.
  14. Dela avokadon och ta ut kärnan. Gröp ur avokadon och lägg köttet i en skål.
  15. Tillsätt resterande vitlök, majonäs och en rejäl skvätt citronsaft till avokadon och mosa med en gaffel tills avokadoröran är slät. Smaksätt med salt och peppar.
  16. Hetta upp lite olivolja och stek halloumiskivorna på medelvärme tills de är gyllene. Cirka två minuter på varje sida.
  17. Värm upp tortillabröden i ugnen i ett par minuter eller lite snabbt i micron.
  18. Fyll din tortilla med gurka, tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröran och pressa eventuellt över lite extra citronsaft.

Fler goda recept hittar du HÄR.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.

2 Comments