Recept linsgratäng – klar på 25 minuter

recept linsgratäng
Recept på linsgratäng kommer här!

recept linsgratäng  – inlägget innehåller annonslänkar

Herregud vad veckan gått i racerfart! Kan inte begripa var tiden tagit vägen! Okej, det kan jag väl faktiskt. Jobba, stallet, sova, jobba, stallet, sova. På repeat. Det är ungefär så mitt liv ser ut just nu. Och jag måste medge att jag älskar det! Jag älskar mina jobb, att hänga med hästarna och att sova ska vi inte prata, ha ha! Önskar att jag fick några fler timmar på sömnkontot bara.

Eftersom jag har väldigt lite tid hemma vid spisen är det viktigt för mig att det går fort att laga mat. Men jag vill ändå inte tumma på smaken eller näringsvärdet. Sedan vi började med DENNA MATKASSE (älskar!) har jag fått så mycket inspiration på god mat. Och det är god mat som inte är komplicerad att laga.

Recept linsgratäng – snabbt och enkelt

För ett tag sedan lagade jag en linsgratäng som blev så himla god. Jag har sparat receptet för att kunna dela det med er men har inte riktigt haft tid att sätta mig och printa ner det. Men ikväll ska jag bjuda på ett riktigt gott recept som ni kan laga direkt eller spara till framtida brist på matinspiration. Hoppas att ni ska gilla det lika mycket som jag!

Linsgratäng

4 portioner

Ingredienser:

1 kg potatis (jag använde DESSA)

1 klick smör (jag använde DETTA)

1/2 tsk salt (jag använde DETTA)

400 gram champinjoner (jag använde DESSA)

2 morötter (jag använde DESSA)

2 schalottenlökar (jag använde DESSA)

4 kvistar timjan (jag använde DENNA)

2 vitlöksklyftor (jag använde DESSA)

2-3 msk worcestershiresås (jag använde DENNA)

2 paket passerade tomater (jag använde DESSA)

1 tsk vetemjöl (jag använde DETTA)

2 dl vatten

2 paket gröna linser (jag använde DESSA)

1 påse spenat (jag använde DENNA)

1 buljongtärning (jag använde DENNA)

100 gram riven mozzarella (jag använde DENNA)

1 kruka basilika (jag använde DENNA)

salt (jag använde DETTA)

pepparmix (jag använde DENNA)

olivolja (jag använde DENNA)

Recept linsgratäng, gör så här:

  1. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
  2. Lägg ner potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka upp.
  3. Koka i 15 minuter eller tills potatisen är färdigkokt.
  4. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa tillsammans med en generös klick smör och salt efter smak.
  5. Skär svampen i kvartar.
  6. Skär morötterna i tunna halvmånar.
  7. Finhacka schalottenlök.
  8. Pressa vitlöken.
  9. Plocka och finhacka timjanbladen.
  10. Skölj linserna.
  11. Sätt ugnen på 240 grader.
  12. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  13. Tillsätt svamp, morot, schalottenlök och en nypa salt. Stek i 3-4 minuter.
  14. Tillsätt timjan, vitlök, worcestershiresås, passerade tomater och mjöl i stekpannan. Stek i 1 minut under omrörning.
  15. Tillsätt vatten, linser, spenat och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i 2 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak. För över linsblandningen till en ugnsform.
  16. Toppas linblandningen med potatismos och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 4-6 minuter eller tills osten har smält.
  17. Finhacka basilika.
  18. Servera linsgratängen. Toppa med finhackad basilika.
  19. Njut av din goda linsgratäng!

Vill du ha mer matinspiration hittar du alla mina recept samlade HÄR.

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.