Recept: Snabba Snickerskakor

Smält jordnötssmör och honung i en kastrull.
Snickerskakor. Smält jordnötssmör och honung i en kastrull.
Blanda i kokosflingor och havregryn.
Blanda i kokosflingor och havregryn.
Bred ut mixen i en klädd form.
Bred ut mixen i en klädd form.

_DSC0786

Bred på den smälta chokladen och strö över kokosflingor.
Bred på den smälta chokladen och strö över kokosflingor.

_DSC0795

Snabb och enkelt att göra och utan vitt socker.
Snabbt och enkelt att göra och utan vitt socker.
Snickers kakor <3 kaffe
Snickers-kakor <3 kaffe

snickerskakor

Jag är inne i en riktig bakperiod och just nu älskar jag att experimentera i köket. Idag bakade jag supergoda Snickerskakor som jag bara måste dela med mig av. Sitter och smaskar på en nu medan jag bloggar efter årets Sverigepremiär med SUP:en.

Drevviken låg spegelblank när jag och Embla var ute på vår kvällspromenad så vi kunde inte motstå att dra ut och paddla en sväng. Så himla härligt! Och här kommer något annat härligt:

Karins Snickerskakor

6 kakor

3 msk honung (jag använde den här)

0,5 dl jordnötssmör (jag använde det här)

4 msk vatten

1,25 dl havregryn (jag använde dessa glutenfria)

4 msk kokosflingor

5 rutor mörk choklad (jag använde denna)

  • Måtta upp honung och jordnötssmör i en kastrull. Värm tills de smält. Samtidigt smälter du chokladen i ett vattenbad.
  • Addera vatten i kastrullen med jordnötssmör och honung och rör ihop till en lös smet.
  • Blanda ner havregryn och kokos i smeten.
  • Bred ut Snickersblandningen i en form klädd i bakplåtspapper. Formen jag använde var 14 X 14 cm och var precis perfekt.
  • Bred den smälta chokladen över Snickersblandningen och strössla med kokosflingor.
  • Ställ i frysen i en timme.
  • Ta ut formen och skär i sex lika stora kakor (eller ät den direkt ur formen, haha!). Förvara i kylskåpet.

Recipe: Quick Snickers cakes

I´m so into baking right now and love experimenting in the kitchen. Today I baked some delicious Snickers cakes that I just have to share with you, guys. Munching on one now while blogging after this year’s premiere on my SUP.

Drevviken looked like a mirror when I and Embla were out on our evening walk so we could not resist to go for a paddle. It was magical! And here’s something else that is fantastic:

Karins Snickers cakes

6 cakes

3 tablespoons of honey (I used this)

0.5 cup of peanut butter (I used this)

4 tablespoons of water

1.25 cup of oatmeal (I used these gluten free)

4 tablespoons of desiccated coconut

5 squares of dark chocolate (I used this)

  • Measure honey and peanut butter and put in a saucepan. Heat until melted. At the same time, melt the chocolate in a water bath.
  • Add water to the pan with peanut butter and honey and stir to a loose paste.
  • Add oatmeal and desiccated coconut to the batter.
  • Spread the Snickers mix in a mold with baking paper. The mold I used was 14 x 14 cm and it fit right.
  • Smear the melted chocolate over the Snickers mix and sprinkle with desiccated coconut.
  • Place in the freezer for an hour.
  • Remove the mold and cut into six cakes (or eat it directly from the mold, haha!). Store in the refrigerator.
Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.