Sockerfri brownie med rostad kokos och jordnötter – recept

Sockerfri BrownieNär jag var hos några vänner på Valborg bjöd de på en helt magisk sockerfri brownie. Jag la upp en bild på brownien på mina Instastories och fick galet många frågor om den. Så jag lovade att försöka luska reda på receptet. Och det har jag gjort nu. 🙂

Micaela hade tagit receptet från Björn Frantzén (så inga dåliga grejer) och skickat det vidare till mig så att jag skulle kunna dela det med er. Så fint va?

Hela browniekakan innehåller bara 90 kolhydrater och receptet hittar ni nedan. Skön fredag finingar!

Sockerfri Brownie med rostad kokos och jordnötter

Ingredienser:

Choklad

140 g smör
140 g mörk choklad, i bitar
5 äggulor
5 äggvitor
140 g sötströ

Topping

Kakaonibs (krossade rostade kakaobönor) du hittar dem HÄR (adlink)
1 dl kokosflingor, rostade
1 dl hackade, rostade salta jordnötter

Gör så här:

Choklad

  1. Smält smör och choklad i ett vattenbad.
  2. Vänd ner äggulorna under vispning och ta blandningen från värmen när den tjocknat något.
  3. Vispa äggvitor och sötströ till en glansig maräng (du ska kunna vända bunken upp och ner).
  4. Vänd försiktigt ner marängen i chokladsmeten med en slickepott.
  5. Klä en form (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och fyll den med hälften av smeten.
  6. Baka på 190 grader tills kakan har stannat, ca 25 minuter.
  7. Låt svalna.
  8. Bred på med resten av chokladsmeten (som alltså inte gräddas utan serveras som en mousse).

Topping

  1. Toppa kakan med kakaonibs, kokos och nötter.

Läs föregående inlägg HÄR

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR.

Sockerfri brownie
Sockerfri brownie – hur drömmig som helst!

Sugar-free brownie with roasted coconut and peanuts – recipe

When I was with some friends at Valborg they served a truly magical sugar-free brownie. I uploaded a picture of the brownie to my Instagram story and got a lot of questions about it. So I promised to try and find the recipe. And now I have! 🙂

Micaela had found the recipe from Björn Frantzén (so this is good stuff) and she sent it to me so I could share it with you. Isn’t that nice, huh?

The whole cake contains only 90 carbohydrates and you will find the recipe below. Happy Friday peeps!

Sugar-free Brownie with roasted coconut and peanuts

Ingredients:

Chocolate

140 g butter
140 g dark chocolate, in pieces
5 egg yolks
5 egg whites
140 g sweetener

Topping

Cacao nibs (crushed roasted cocoa beans) you can buy them HERE (adlink)
1 dl coconut flakes, roasted
1 dl chopped, roasted salty peanuts

Do like this:

Chocolate

  1. Melt butter and chocolate in a water bath.
  2. Turn the egg yolks down during whipping and remove the mixture from the heat as it thickens slightly.
  3. Beat egg whites and sweet straw to a shiny marble (you should turn the bowl up and down).
  4. Carefully turn down the meringue in the chocolate dish with a spoonful.
  5. Dress a shape (20-22 cm in diameter) with baking paper and fill it with half of the batter.
  6. Bake at 190°C until the cake has stopped, about 25 minutes.
  7. Let cool.
  8. Spread the rest of the chocolate (which is therefore not baked but served as a mousse) on the cake.

Topping

  1. Sprinkle the cake with cacao nibs, coconut and peanuts.

For more inspiration please follow me on Instagram HERE , Facebook HERE and Bloglovin´HERE.

 

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.