Sockerfri rabarbersaft recept – så gör du

Sockerfri rabarbersaft
Sockerfri rabarbersaft
sockerfri rabarbersaft
Supergott i sommar!

 

sockerfri rabarbersaft
Servera med min goda rabarberpaj (recept HÄR).
sockerfri rabarbersaft – inlägget innehåller annonslänkar
Jag älskar rabarber! I alla former. Sockerfri rabarbersaft är en riktig vinnare i sommar, gärna tillsammans med min rabarberpaj, också den utan raffinerat socker (recept HÄR).
Förutom att koka rabarbersaft har jag mest tagit det lugnt idag. Varit ute på en kort löprunda med Embla, styrketränat lite och druckit kaffe i solen. Så himla skönt när man inte har några måsten på en hel söndag!
Nedan hittar du receptet på denna fina rosa och supergoda saft. Hur enkelt som helst att koka ihop.

Sockerfri rabarbersaft

Ingredienser till sockerfri rabarbersaft:

5 medelstora rabarber

1 liter vatten

5 droppar stevia (mer eller mindre efter smak) (jag använde DE HÄR)

Gör så här:

1. Dela rabarberna och lägg dem i en kastrull med 1 liter vatten.
2. Koka i ca 15 minuter.
3. Sila av saften i ett durkslag.
4. Addera några droppar stevia om du vill ha mer sötma på din saft.
5. Häll upp på flaska och förvara i kylskåpet. Liknande flaskor som jag har hittar du HÄR
Sockerfri rabarbersaft
Sugar-free rhubarb juice

Sugar-free rhubarb juice recipe

I love rhubarbs! In all forms. Sugar-free rhubarb juice is a real winner this summer, preferably served with my rhubarb pie, also without refined sugar (recipe HERE).

Except from making rhubarb juice, I have had a lazy day today. Been out on a short run with Embla, did some not so heavy lifting and had my coffee out in the sun. It is so nice to have a Sunday without any must or have to!

Below you will find the recipe for this nice pink and super delicious juice. And it is so easy to make.

Sugar-free rhubarb juice

5  rhubarbs (medium size)

4 cups of water

5 drops of stevia (I used THESE)

Do like this:

  1. Cut the rhubarbs and place in a pot with 4 cups of water.
  2. Boil for about 15 minutes.
  3. Filter the juice in a large layer.
  4. Add a few drops of stevia if you want your juice to taste sweeter.
  5. Pour into a bottle and store in the refrigerator.

/adlinks

Karin Rahm

Det är jag som är Karin Rahm och jag vill vara din inspiration till att leva en aktiv, rolig, balanserad och hälsosam livsstil.