Teffgröt är min nya favvofrukost. God och mättande och full med fibrer, protein, järn och kalium. Passar även alla glutenintoleranta och veganer.
Teffgröten kräver lite längre koktid än havregrynsgröt men det krävs inga matlagningskunskaper. Bara att koka, men glöm inte att röra om då och då annars bränns gröten vid.
Koka teffkornen i 5 dl lätt saltat vatten på i cirka 20 minuter.
Rör om då och då. Oftare i slutet av koktiden så att gröten inte bränns vid.
Ta kastrullen av plattan och låt gröten stå och svälla ett par minuter innan du serverar den.
Strössla gröten med dina favorittoppings. Jag toppade med bär, kokoschips, nötter och äppelchips (HÄR kan du läsa hur du gör dina egna äppelchips).
Gluten free and vegan breakfast
Teff porridge is my new favorite breakfast. Yummy and filling and packed with fibers, protein, iron and potassium. It also free from gluten and all vegan.
The teff porridge requires a little longer cooking time than oatmeal but no cooking skills are required. You just need to let i boil, but do not forget to stir occasionally, otherwise the porridge will burn.
Boil the teff in 1/5 cup of lightly salted water for about 20 minutes.
Stir every now and then. More often at the end of the cooking time, so the porridge won´t get burned.
Take the saucepan off the stove and leave the porridge to swell for a couple of minutes before serving it.
Sprinkle the porridge with your favorite toppings. I topped with berries, coconut chips, nuts and apple chips (HERE you can read how to make your own apple chips).