Jag är heeeeelt slut efter tre dagar med pressvisningar men samtidigt så glad och tacksam för alla möten. Den här veckan är verkligen höjdpunkten på jobbvåren! När jag kom hem ville jag bara äta mat och landa i soffan så dagens middag blev enkel och snabblagad…
Har ni testat Valios nya MiFú? Det är ett stekbart mjölkprotein och ett gott alternativ om man vill välja bort kött, fågel och fisk. Produkten är gjord på laktosfri mjölk och således fri från laktos men även fri från soja, gluten och ägg. MiFú ser ungefär ut som större ”kesogryn” och har lite gummiaktig konsistens. Låter lite konstigt kanske men är supergott tycker jag!
Jag gjorde en egen Vegetarisk Pasta Bolognese ikväll på MiFú och eftersom att jag tyckte att receptet blev så himla gott så delar jag ju så klart.
Vegetarisk Pasta Bolognese
4 portioner
Ingredienser:
1 paket MiFú Naturell (finns att köpa i mataffären)
1 morot (hackad i bitar)
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner (eller motsvarande mängd färska)
2-3 tsk oregano
500 gram krossade tomater
salt
peppar
kinesisk soja
Gör så här:
Bryn MiFú i liten olja/matfett i en stekpanna tills den fått lite gyllene färg. Ställ pannan åt sidan.
Bryn moroten i lite olja i en kastrull.
Pressa i vitlök.
Häll i champinjonerna.
Krydda med oregano.
Häll på de krossade tomaterna.
Låt koka ihop några minuter tills morötterna är lagom mjuka.
Blanda i MiFú och smaksätt med soja, salt och peppar.
Servera direkt med valfri pasta, en fräsch sallad, riven parmesan och färska örter.
I am sooo tired after three days of press events, but at the same time incredibly happy and grateful for all of these meetings. This week is really the highlight of my work this season! When I got home I just wanted to eat food and land on the couch so today’s dinner was simple and fast cooked …
Have you tested the new product from Valio, Mifú? It’s a milk protein that can be heated and a good alternative if you don’t want to eat red meat, chicken or fish. The product is made from lactose-free milk and thus free from lactose but also free from soy, gluten and eggs. MiFú looks like larger ”cottage cheese grouts” and a kind of rubbery texture. Sounds a little strange perhaps but is super yummy!
I made a Vegetarian Pasta Bolognese tonight with MiFú and because I thought the recipe was so amazing, I´ll share the recipe.
Vegetarian Pasta Bolognese
4 servings
Ingredients:
1 package MiFú Natural (available in your grocery store)
1 carrot (chopped)
2 garlic cloves (pressed)
1 can of mushrooms (or the same amount of fresh ones)
2-3 teaspoons oregano
500 grams crushed tomatoes
salt
pepper
Chinese soya
Do like this:
Fry MiFú in oil in a frying pan until it got a golden color. Put the pan aside.
Fry the carrot in oil in a pan.
Press over the garlic cloves.
Add the mushrooms.
Season with oregano.
Add the crushed tomatoes.
Let simmer for a few minutes until the carrots are soft.
Add MiFú to the tomato mix and season with soy sauce, salt and pepper.
Serve immediately with pasta of your choice, a fresh salad, grated parmesan and fresh herbs.