Mitt i veckan och fullt ös? Jo, här också. Massor av roligt jobb, träning och skjutsning till aktiviteter. Det är kul när det är mycket som händer men ibland är det svårt att ens hinna tänka på vad det ska bli till middag. Inte sant? Här kommer ett enkelt middagstips som jag lagade igår. Gott, mättande och vegetariskt och det gick hem även hos åttaåringen.
Ikväll hänger vi i stallet hela kvällen, Embla och jag. Tur att det blev en hel del vegetarisk pastagratäng över igår, den kommer sitta fint ikväll också.
Kram!
/Karin
Vegetarisk pastagratäng
4 portioner
1 paket Quorn Strimlor (300 gr)
1 zucchini
200 gr pasta
200 gr fetaost
1,5 dl mandelmjölk
2 dl keso
1 dl crème fraîche
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skär zucchinin i tunna skivor och stek i olja tills de fått lite färg.
Tillsätt quornstrimlorna och stek i 10-15 minuter.
Salta och peppra.
Blanda ihop crème fraîche, keso och smulad fetaost i en bunke.
Smörj en ugnsfast form.
Varva den kokta pastan, zucchini, quorn och fetaostblandningen i formen.
Häll över mandelmjölken.
Kör gratängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills mandelmjölken kokat in.
Servera med en stor sallad.
HÄR hittar du flera enkla middagstips om inspirationen tryter.
Vegetarian pasta gratin – recipe simple dinner tips
Humpday and rocking it? Well, me too. Lots of fun work, training and taking my daughter to activities. It’s fun when a lot is happening, but sometimes it’s hard to even have time to think about what to have for dinner. Isn’t it? Here’s a simple recipe that I made yesterday. Tasty, healthy and vegetarian and even my eight year old loved it.
Tonight we´re going to the stable, taking care of the horses. Gonna stay there until late. Luckily a batch of pasta gratin is left from yesterday and it will probably taste as good tonight.
Vegetarian pasta gratin
4 servings
1 package Quorn strips (300 gr)
1 zucchini
200 gr pasta
200 gr feta cheese
0,6 cup almond milk
0,8 cup cottage cheese
0,4 cup sour cream
salt
pepper
Do like this:
Preheat the oven to 200°C/400°F.
Cook the pasta according to directions on the package.
Cut the zucchini into thin slices and fry in oil until lightly browned.
Add the quornstrips and cook for 10-15 minutes.
Season with salt and pepper.
Mix together sour cream, cottage cheese and crumbled feta cheese in a bowl.
Grease an ovenproof dish.
Layer the pasta, zucchini, quorn and feta cheese mixture in the mold.
Pour the almond milk over the gratin.
Run the gratin in the middle of the oven for about 20 minutes or until the almond milk is absorbed.
Serve with a large salad.
HERE you will find more dinner inspiration and recipes.